Side 1 af 1

Hjælp til Lupo 3L gearskifte

: tirs 23. maj 2023 21:25
af ubnt_tdi
Jeg er blevet den helt ekstremt lykkelige ejer af en sort Lupo 3L. Desværre fortryder jeg nu at jeg ikke har købt en noget før ;) Er der en i det østjyske der vil hjælpe mig med at spore mig ind på om det er en trækaksel problematik jeg står med? Den "klonker" ved til og fra kobling lyder det til. Kører ellers helt fint og skiftet fint gear.

Re: Hjælp til Lupo 3L gearskifte

: fre 26. maj 2023 09:33
af Ejner
Tillykke med erhvervelsen - ja en 3L er en energi økonomisk, dog også lidt udfordrende køretøj mht vedligehold, som kræver en del DIY for at kunne holdes på mærkerne, men har du hænderne skruet godt på er der mange ting man selv kan løse både mekanisk, hydraulisk, styringer mv.
Lidt historik mht. km-tallet, årgang og tilstand af bilen vil kunne understøtte evt. flere retur meldinger fra dette forum.

Vedr. drivaksler gearsiden / hjulsiden:
Gearsiden: Er manchetten ved tripoder dårlig og revnet skal manchet udskiftes og suppleres op med nyt fedt. At køre med revnet manchet og dermed uden fedt i ledet vil mindst give en irriterende "syngende lyd" ved givne hastigheder, måske også lidt klonk lyde og frarådes på det bestemteste. Afhjælpning snarest efter hændelsen vil typisk være nyt fedt + ny manchet.
Hjulsiden: Er manchet revnet og dermed kørsel uden fedt kommer der tydelig klonk lyde fra drivaksel ledet mest typisk når der drejes. Afhjælpning er udskiftning af led, manchet og samlet med nyt fedt. Denne øvelse kan sagtens udvide sig til, at det også tager en lejeudskiftning med i forløbet.

Re: Hjælp til Lupo 3L gearskifte

: lør 1. jul 2023 19:04
af ubnt_tdi
Mange tak, og beklager det sene svar. Det viste sig i den grad at være trækaksler, så de skal skiftes når der kommer penge til en ny trækaksel i hver side :D Jeg begik så også den fejl ikke at skrive nogle data på bilen, men så vidt jeg kan læse mig til passer de 350kkm fint med nye trækaksler ;)

Re: Hjælp til Lupo 3L gearskifte

: søn 2. jul 2023 07:22
af 383CI
ubnt_tdi skrev: lør 1. jul 2023 19:04 :D Jeg begik så også den fejl ikke at skrive nogle data på bilen, men så vidt jeg kan læse mig til passer de 350kkm fint med nye trækaksler ;)

og en knækket skiftegaffel og/eller nye lejer i gearkassen. Både lejer og skiftegaffel "plejer" at ryge omkring 300K km.

Re: Hjælp til Lupo 3L gearskifte

: søn 17. sep 2023 07:04
af Søren
Min kan godt drille lidt i gear skifte ind i mellem.. så slipper den ikk 1 gearet.. og skal snart ha kigget på trækaksler.. og måske støddæmper/ stabilisator led.. men jeg er også oppe på 689.000 nu