Side 1 af 1

Svejsning af skiftegaffel?

: ons 8. jul 2015 15:07
af Mihail
Hej. :)
Har lige fået fat i stumperne til gearkassen. :) Overvejer kraftigt at svejse skiftegaffelen på den side hvor den ikke er svejset. Har både tig og co2. Har ikke selv adskilt sådan gearkasse før og aner ikke hvor tæt på nogen andre dele er det stykke skiftegaffel er. Hvor meget plads er der til svejsningen? Skal man flade den helt ud?
På forhånd tak.
Mvh.

Re: Svejsning af skiftegaffel?

: ons 8. jul 2015 15:38
af Kim B Olesen
Der er masser af plads ;) jeg har svejset de gafler der ikke er nået at knække endnu, på de gearkasser jeg har renoveret :) så må vi se hvor længe de holder 8-) det er lidt et forsøg ;)

Re: Svejsning af skiftegaffel?

: ons 8. jul 2015 15:57
af Mihail
Tak for hurtig svar. :) Det lyder godt med plads... Hvad havde du svejset med og havde du brugt nogen spænde anordninger for at den ikke skulle give sig? Hvordan er de nylon glidere? Kan de holde til varmen eller havde du kølet dem ned lige efter du svejset?
Mvh.

Re: Svejsning af skiftegaffel?

: ons 8. jul 2015 16:54
af doktorfrank
Jeg er også med i projektet og har foreløbig fået TIG svejst 4 gafler. Jeg blev anbefalet langsom afkøling i ovn, men min svejser sagde, at det var ligegyldigt, så de er nok bare luftafølet, mens de sad i fixturen (hvis sådan en overhovedet har været i brug). I løbet af nogle år bliver vi så (måske) klogere på, om det kan holde, og om vi evt. får andre bivirkninger.
:geek:

Re: Svejsning af skiftegaffel?

: ons 8. jul 2015 21:07
af Mihail
Så er gaffelen blevet svejset. :) Med tig, lidt af gangen for at ikke varme for meget... Nu er jeg med i test forløbet. ;)

Re: Svejsning af skiftegaffel?

: ons 8. jul 2015 21:12
af Mihail
Har lånt et billede af knækket skiftegaffel. Hvis man kigger godt efter, så er den knækket lige der hvor profilen slutter (der hvor svejsningen mangler). Der er der bare flad jern og er svageste sted. Det er klart en god ide at få den svejset, for så slutter pladen med profilen i svejsningen. 8-)